Guds sted – Haridwar og Rishikesh

Haradwar betyder gudernes port eller gudens port. Byen gennesmstroemmes af Ganges stadig saa hoejt i loebet at vandet er forholdsvist friskt. Varanassi derimod er det store “badested” langere nede af Ganga, men der er vandet saa utroligt forurenet, at det maa medfoere rigtig meget sygdom. Fyldt me faecale bakterier. I selve byen Varanassi er der store udloeb af kloak roer direkte omkring de store badesteder. Har jeg hoert rigtigt er det 60.000 der bader i Ganges hver dag – og er det bare i Varanassi

http://www.grotal.com/I/Haridwar/0

Jeg ankom til Haridwar fredag aften ved 9 tiden og det lykkedes mig at ryste alle de emsige tilbud om hotel eller rickshaw af og jeg fandt mit reserverede hotel med lidt hjaelp. Paa nettet saa hotellet ret imposant ud, men det viste sig at vaere ret grundlaeggende basalt men ok – hotel king – og rigtigt kun beboet af maend.

I morges blev jeg vaekket klokken 6.15, om jeg ville have breakfast og tea. Tjah – det var da meget betaenksomt, men ikke lige det jeg havde bedt om. Det er godt med noget initiativ.

Ved 8 tiden vrimlede byen med liv, og det var bare at slutte ind i den taette maengde af pilgrimme der bevagede sig mod Ganges – jo narmere jeg kom des taetter blev maengden.

Og rekvesitterne er blomster – kronblade i en skaal, flot arrangeret klar til turen paa Ganga, og plastikdunke i alle stoerrelser til hjemtransport af det hellige vand.

Men lined-op ved indgangen var hundrede spedalske med sygdommen i forskellige stadier fremvisende deres afraadnende lemmer – mest haender og foedder, enkelte med fremskreden ansigst angreb. Andre kravler paa lammede ben eller bliver transporteret i en saebekasse-lignende vogn af en soen maaske. Tiggerne soeger til pilgrimsstederne da pilgrimmene medbringer brugt toej og giver smaamoenter til de tiggende.

Chapatis, pappadoms, roegelse, te-vogne, madboder, spedalske, politi, mange gamle , hellige orange maend med filtret haar, blomster-skaale, koer og buffales

-og lige da jeg havde faaet en stor orange spot i panden af en alvorligt udstyret praestelignende orangeklaedt kom der heldigvis en flok unge gutter loebende – jeg havde lige hilst venligt paa dem – og raabte “dont give him any money – dont giv him money” det var jo det det handlede om. Udstyret var falskt og pletten ikke placeret af en hellig mand men en snyde praest. Saa maatte jeg vaske pletten af – ellers havde den siddet der endnu.

Rishikesh er anderledes. Her ligger den ene Ashram ved siden af den anden. Det er helt almindelige Hindier der bruger dem og lyden af Hara Krishna Krishna hara lyder konstant fra forskellige sider om en. Det var i Rishikesh Beatlerne skrev det meste af musikken til “Det hvide album”

Tilgengaeld er der ikke en oel i miles omkreds – saa her er etiketten af yesterdays Strong – en herlig opfindelse 0,6 liters flasker med en alc. procent paa 8

jeg bliver i Rishikesh et par dage og spiller lidt citar med guderne

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *